Blogul Nuntilor
Acum citesti
Sfaturi pentru alegerea rochiei de mireasă perfecte
0
IMBRACAMINTEA DE NUNTA, ORGANIZAREA NUNTII, ROCHIA DE MIREASA, VESTIMENTATIE

Sfaturi pentru alegerea rochiei de mireasă perfecte

 1. Documentează-te înainte de a pleca la cumpărături. Explorează reviste de specialitate, căută pe internet sau asistă la prezentări de modă pentru a înțelege ce modele de rochii sunt în tendință și care ar putea să-ți placă. Există o varietate de stiluri, de la rochii lungi la scurte, cu trenă sau fără, clasice sau moderne. Alegerea corectă depinde de preferințele tale și de silueta ta.
 2. Când începi să probezi rochii, amintește-ți că aspectul unei rochii în vitrină sau în catalog poate să difere de felul în care va arăta pe tine. Fă un efort de a încerca diverse stiluri și modele, chiar dacă la început nu ți se par pe plac. S-ar putea să te surprinzi și să descoperi că anumite modele îți stau mult mai bine decât credeai.
 3. Planifică-ți timpul pentru căutarea rochiei cu câteva luni înainte de nuntă și nu te grăbi să o cumperi din prima probă. Ai nevoie de timp pentru a explora diferite opțiuni și pentru a face probele necesare pentru a lua o decizie înțeleaptă.
 4. Atunci când probezi rochii, adu cu tine o persoană de încredere care să-ți ofere părerea sinceră și cu gust. Nu exagera cu prea multe prietene, deoarece prea multe opinii pot crea confuzie.
 5. Nu te lăsa influențată de primele impresii. Încercați să combinați modelele între ele și să schimbați accesorii pentru a vedea ce se potrivește cel mai bine. Ține cont că rochia nu este singurul element important pentru aspectul final; coafura, machiajul și accesoriile joacă și ele un rol crucial.
 6. Dacă găsești dificil să găsești o rochie care să-ți avantajeze perfect silueta, încearcă să-ți reții preferințele pentru diferitele aspecte ale rochiei, cum ar fi linia gâtului, a manecilor sau a fustei. Acest lucru te va ajuta să comunici mai bine cu croitoreasa sau casa de modă, dacă optezi pentru o rochie personalizată.
 7. Analizează cu atenție nivelul de confort al rochiei. Gândește-te la toate activitățile pe care le vei face în ziua nunții, de la dans la mersul pe jos și poze. Asigură-te că poți face toate aceste lucruri într-o rochie care să te facă să te simți minunat și să te miști liber.
 8. Alege cu grijă materialul rochiei și asigură-te că se potrivește cu stilul și accesorii tale. Dacă ai deja unele accesorii, încearcă să găsești un material care să se potrivească cu ele.
 9. Verifică dacă magazinul de rochii oferă servicii auxiliare, cum ar fi calcatul, spălatul și depozitarea, și dacă acestea sunt incluse în preț sau necesită plată separată.
 10. După ce ai ales o rochie, mai fă câteva probe și compară opțiunile înainte de a lua o decizie finală. Dacă tot te gândești la aceeași rochie în ciuda altor încercări, atunci este momentul să o cumperi sau să o comanzi.
 11. După ce ai luat o decizie, încearcă să nu mai cauți sau să te compari cu alte rochii de mireasă. Ai ales deja rochia ta, iar celelalte modele sunt pentru alte femei.

Dacă vrei o rochie de mireasă specială la un preț rezonabil, poți lua în considerare închirierea uneia. Închirierea îți permite să îți permiți o rochie scumpă, pe care altfel nu ai putea-o cumpăra. Unele magazine de închiriat au modele de lux și oferă servicii adiționale precum calcatul și depozitarea. Asigură-te că înțelegi termenii și condițiile de închiriere și că ești mulțumită cu alegerile disponibile.

Dacă nu găsești nimic care să-ți placă în magazine, poți apela la o casă de modă sau la o croitoreasă experimentată pentru a crea o rochie specială care să se potrivească perfect stilului și gusturilor tale. Asigură-te că începi procesul cu cel puțin 6 luni înainte de nuntă pentru a avea suficient timp pentru probe și modificări. Comunicarea cu croitoreasa sau casa de modă este esențială pentru a obține rezultatul dorit. Nu alege doar după preț, ci după calitate și potențialul de a crea o rochie minunată.

În plus, atunci când alegi modelul rochiei, ține cont de forma corpului tău și de caracteristicile tale personale. Există rochii care se potrivesc mai bine anumitor siluete și trăsături, așa că ia în considerare sfaturile potrivite pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×