Blogul Nuntilor
Acum citesti
Castelul Cantacuzino Bușteni – Locație pentru ședință foto după nuntă
1
FOTOGRAFI SI VIDEOGRAFI, LOCATII PENTRU NUNTA, ORGANIZAREA NUNTII, SEDINTA FOTO, TRASH THE DRESS/LOVE THE DRESS

Castelul Cantacuzino Bușteni – Locație pentru ședință foto după nuntă

Castelul Cantacuzino din Bușteni, cunoscut și sub numele de Castelul Cantacuzino-Morariu, este o frumoasă construcție situată în stațiunea montană Bușteni din Munții Bucegi, România. Acest castel a fost construit la începutul secolului al XX-lea, între 1911 și 1913, fiind o realizare a arhitectului Grigore Cerchez, în stilul arhitectural al Renașterii Românești.

Castelul Cantacuzino din Bușteni este nu doar un monument istoric important, ci și o locație frumoasă pentru a vă bucura de artă, cultură și peisajul montan din zona Munților Bucegi. Este un loc popular pentru ședințe foto și evenimente speciale datorită atmosferei sale elegante și a peisajului pitoresc din jur.

Cum ajungem la castel

Adresa locației este Bușteni, Str. Zamorei, nr.1
Prahova-Romania 105500

Atunci când plecați către locație, trebuie sa țineți cont că se ajunge prin DN1 Valea Prahovei. Sunt multe porțiuni unde traficul se aglomerează ori se blochează. Deci trebuie luat în calcul acest aspect

Castelul Cantacuzino preț

Taxa foto se achita la portar. Nu este necesara o rezervare. La momentul publicării acestui articol, taxa foto este 500 de lei și permite accesul în toate locațiile din jurul castelului și curte interioară. Dacă doriți sa fotografiați în interior se achita o taxă foto suplimentară.

Parcarea

Pentru fotografi și miri, castelul permite parcarea în curtea interioară sus lângă castel. Mergeți cu mașina direct la barierele de la poarta și spuneți portarului ca aveți ședința foto în interior. După deschiderea porților mergeți pe aleea interioară aproximativ 300 de metri. După o curbă dreapta către castel, în partea stânga este o parcare amenajată pentru clienți. Parcarea este dotată și cu doua stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Ora ideala pentru ședința foto în locație

Vă recomandăm să ajungeți în locație cu doua ore înainte de apus. Soarele coboară în spatele munților cu 30 de minute înaintea apusului. Timpul este suficient pentru realizarea cadrelor foto în toate locurile din interiorul locației

Locurile pentru realizarea cadrelor

Menționam că toate fotografiile prezentate în acest articol sunt realizate de echipa Lights and Tales

Prima terasa în dreapta

Pe aleea care merge către castel, în partea dreaptă este Restaurantul Cantacuzino. Lângă este o terasă unde puteți realiza cadre din diverse unghiuri în funcție de inspirația fiecăruia


Intrarea în curtea din spatele castelului

În partea stângă a castelului se află o poartă care duce către partea din spate a castelului. Aici puteți realiza cadre care au pe fundal castelul.


Spatele restaurantului

În spatele restaurantului se pot realiza cadre spectaculoase din multe unghiuri, dar trebuie sa țineți cont că locul se afla în zona de servire a clienților. Peste tot în jur pe iarba și lângă balustrade, se afla mese și scaune care trebuiesc mutate. După realizarea cadrelor, acestea trebuie așezate la loc. Este necesar mult efort pentru că atât mesele cât și scaunele sunt din fier masiv.


Scările din spatele restaurantului Cantacuzino

În spatele restaurantului Cantacuzino exista scări care coboară către platoul castelului


Scările din spatele castelului Cantacuzino

În spatele castelului Cantacuzino sunt scări către o intrare în castel care nu este folosită. Acest lucru ne dă timp să realizăm cadre fără a fi deranjați de vizitatori


Partea din spate a castelului Cantacuzino

În spatele castelului se află o curte interioară care oferă multe oportunități de a realiza cadre frumoase. Tot acolo este și turnul de paza. Puteți realiza cadre și sus în turn unde accesul este permis.


Leagănul din fața castelului

Este un loc unde cu greu reușești sa ai loc. Este locul preferat al turiștilor.

Probleme întâlnite în locație

Fiind o locație foarte căutata de turiști, este inevitabil să nu vă ,,încurcați” de ei în timpul ședinței foto. Trebuie să va înarmați cu răbdare și să apelați la bunăvoința lor pentru eliberarea cadrului.

Pentru fotografi, lumina este dificila. Atmosfera este încărcată iar pe munți tot timpul este o ceața albăstruie. Soarele coboară foarte repede după munți. Uneori, dacă aveți noroc, coama muntelui sparge razele de soare care se reflectă pronunțat în ceața de pe versanți.

Concluzie

Castelul Cantacuzino este o locație foarte frumoasă, oferind multe locuri pentru realizarea ședinței foto. Se ajunge ușor, oferă loc de parcare, iar în curte este cafenea și restaurant

Puteți contacta locația aici CONTACT CASTELUL CANTACUZINO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×