Blogul Nuntilor
Acum citesti
Cât trebuie sa dai dar la nuntă 😲
0
IDEI SI SFATURI, ORGANIZAREA NUNTII

Cât trebuie sa dai dar la nuntă 😲

Calculator dar nunta – Cât trebuie sa dai dar la nuntă? Este o întrebare care dă fiori multor cupluri care trebuie sa onoreze invitațiile fața de familie și prieteni. Noul context economic, creșterile de prețuri, mărirea taxelor, fac să crească foarte mult costurile unei nunți.

Darul de nuntă are rolul de a ajuta cuplul să înceapă noua etapă a vieții lor de familie, iar cheltuielile cu organizarea nunții trebuie suportate de părinți. Știm că în cultura modernă nu prea se mai întâmplă, părinții preferând să lase copiii sa își organizeze nunta așa cum considera ei datorita diferenței de mentalitate dintre generații.
Tradiția darului de nuntă în România are rădăcini adânci în cultura și istoria țării. Obiceiurile specifice variază în funcție de regiuni și comunități, dar există anumite elemente comune în tradiția românească a darurilor de nuntă. Fiecare obiect oferit ca dar avea adesea un simbolism specific. De exemplu, un covor sau lenjeria de pat puteau simboliza confortul și căldura în cămin, iar vesela frumos decorată era asociată cu bucuria și prosperitatea.

calculator dar nunta

În multe regiuni, oferirea de bani era și este încă o practică obișnuită. Banii pot fi oferiți sub formă de plic sau pot fi ascunși în diverse obiecte pentru a aduce noroc. Bijuteriile, cum ar fi colierele, brățările sau inelele, sunt, de asemenea, cadouri populare.

Varianta modernă pentru darul de nuntă este punerea de bani în plic la finalul evenimentului. Cât trebuie sa dai dar la nuntă este întrebarea pusă tot mai des, pentru că un eveniment la care trebuie să mergi afectează uneori destul de mult bugetul unei familii normale. Nu există un răspuns universal. Darul de nunta este direct proporțional cu zona geografica si bugetul investit de miri în locație meniuri formație și alte lucruri menite să distreze invitații.

Calculator dar nunta

Pe diverse bloguri și site-uri se vehiculează sume intre 1000 și chiar 10000 de lei dacă ești ruda cu mirii. În realitate voi ca invitați trebuie să puneți in aplicare flerul personal și sa aproximați care este cheltuiala mirilor cu voi, respectiv meniu, băutura etc. Peste această sumă, în funcție de posibilități, adaugați un minim de 30% recomandat 50%. Dacă de exemplu avem un meniu care costă 500 de lei, luăm în calcul că 1000 de lei este consumația ca familie în cadrul evenimentului respectiv și adaugăm peste această sumă între 300 si 500 de lei. Suma adăugata peste poate să difere în raport și de relația voastră cu mirii. Dacă ați mers din obligație suma evident este cât să fie ok și să nu vă faceți de rușine, dar dacă aveți o prietenie sinceră ori un grad de rudenie cu mirii, darul vine din inimă și de cele mai multe ori respectă tradiția de a ajuta la plecarea pe noul drum în viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×