Eu sunt Alex Bogdan si practic fotografia de peste 10 ani. Din experienta mea, ca fotograf de nuntă, am observat că, de multe ori, anumite detalii si lucruri importante, sunt trecute cu vederea. De aceea, eu am făcut o mică lista cu 10 recomandări:
1. Culca-te devreme
Pare logic, dar de multe ori, din cauza emoțiilor și a gândurilor care nu ne dau pace, adormim mai greu. De aceea, eu le recomand mireselor sa se pună în pat cat mai devreme, ca să aibă destul timp sa adoarmă. Ziua nuntii este de obicei foarte obositoare, de aceea e recomandat sa-ți umpli rezervele cu cat mai multa energie.
2. Pregătește-ți de seara rochia si accesoriile
Cel mai bine, ca să nu mai pierzi timpul de dimineața, să ai rochia pe umeraș cu pantofii si toate accesoriile pregătite. Nu uita sa tai etichetele de la toate lucrurile noi si draguțe, inclusiv de la pantofi.
3. Nu uita de rugăciunea/meditația de dimineața
In caz ca practici mindfulness, meditație, yoga sau ești doar religioasa, practica 5-10 minute în dimineața nuntii, te va ajuta sa te relaxezi, în special daca ești îngrijorata/emoționata.
Eu încerc sa-mi fac un obicei din a medita 10 minute pe zi si sa spun seara o mică rugăciune în care sunt recunoscător pentru toate lucrurile pozitive din viata mea
4.Mănâncă
De cele mai mult ori, din cauza emoțiilor sau îngrijorărilor, o sa-ți fie greu să mănânci. Totuși, încearcă să ai un mic-dejun bogat și sănătos care sa-ți dea puteri pentru restul zilei. O porție de fructe cu iaurt si un ceai de plante o sa-ți ofere energia necesara pentru a începe ziua. Încearcă să eviți mâncărurile grase si greu de digerat, pentru ca ele vor avea implicit, un efect negativ si asupra sănătății si energiei tale.
5. Alte accesorii recomandate : halatul si șampania
Recomand achiziționarea unui halat special pentru ziua nuntii. Știu ca vrei să arați cat mai bine chiar si la pregătiri, în timp ce ești machiata. Prin urmare, o sa-ți stea mult mai bine in acel halat, decât în pijamalele de zi cu zi. Alta recomandare, ar fi șampania. După ce ai pus halatul personalizat, aduna-ți toate domnișoarele de onoare, și deschideți împreuna sticla de șampanie.
6. Locația
Le recomand cuplurilor, pentru a economisi timp, sa se pregătească în aceeași locație. Întâi el și după aceea, ea. Ideale sunt locațiile care au si restaurant, dar pot oferi si cazare, sau sa fie apropiate, hotelul si restaurantul.
7. Ordine si lumina buna
Ce recomand, chit că pregătirile au loc la hotel sau în locuința proprie, camera unde au loc pregătirile, să fie una spațioasa, cât mai bine luminata si ordonata. Eu încerc la fiecare eveniment, pe cat îmi permite timpul și spațiul să fac ordine si chiar să mut mobila, daca este nevoie. (O pun la sfârșit, la loc). Nu degeaba noi, fotografii de eveniment, mai suntem cunoscuți și ca mutători de mobila :D.
8.Pregătiri în paralel sau separat
Daca optați pentru opțiunea de fotograf secund, eu pot sa vin la mireasa si fotograful secund la mire. Dacă nu aveți al 2-lea fotograf nunta, recomand minim o ora pentru mire si, in timp ce el se duce după nași (daca este cazul), sa vin la mireasa, aici trebuie sa avem timp, minim 90 de minute.
9. Cheamă-ți doar persoanele cele mai apropiate
Încearcă să inviți doar persoanele foarte apropiate, cum ar fi părintii, frați, surori, domnișoarele de onoare si bunicii. Majoritatea locațiilor unde au loc pregătirile, nu sunt extrem de spațioase și de aceea nu are rost sa te aglomerezi. Pe lângă invitați, trebuie sa iei in calcul ca o sa fim si noi, prestatorii de servicii : machiaj, par, foto sau video.
10. Lasă-ți timp extra
Când plănuiești ziua nuntii, lasă-ți timp pentru orice eventualitate, din păcate, mai rar se întâmpla totul așa cum plănuim. Am avut destule cazuri în care cei de la hotel au întârziat cu predarea camerei, hairstylist-ul sau make-up artist-ul, au întârziat sau, a avut loc un accident pe drum. Nu vrei sa fii pe graba sau sa nu ajungi la timp la biserica.
Recomandarea mea: Sa fii gata măcar cu o ora înainte de cununia religioasa. Nu uita sa adaugi si timpul de deplasare. Sa ai timp destul sa mai stai cu domnișoarele de onoare, sa bei un pahar de șampanie, sa stai cu părintii, persoanele apropiate si cel mai important, momentul când mirele o sa te vadă prima oara îmbrăcata în rochie de mireasa.
Concluzie
Chiar daca pare ceva complex, organizarea pregătirilor, daca este făcuta pe pași, o sa fie ceva relativ simplu.
Orice s-ar întâmpla, nu lăsa treaba respectiva sa-ți strice toată ziua, treci peste si fii cât mai pozitivă. Am avut mirese care au avut probleme cu buchetul sau machiajul si asta le-a stricat toată ziua, de abia la restaurant au devenit mai pozitive.
Nunta are loc o singură data, deci, încearcă sa te bucuri cat mai mult de ea!